vukovar 2009 U organizaciji moto klubova Dvije rote, Libertas Riders, Prikaze, Unbelievable Riders, Nomadi i DU moto portala organizira se humanitarna Vožnja za Vukovar. Cilj vožnje je odati počast gradu Vukovaru te prikupiti i predati donacije za obnovu crkve sv. Filipa i Jakova. Planirano je da se koloni priključuju motoristi iz cijele Hrvatske da bi svi zajedno došli u Vukovar u nedjelju 03.05. na dan grada Vukovara.

U akciji sa svojim prilozima sudjeluju Grad Dubrovnik, županija dubrovačko-neretvanska, Općina Konavle i Općina župa dubrovačka, a akciju podržava koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Vožnja će se održati od 01.-03.05.2009. godine po slijedećem rasporedu:
petak 01.05.
Klubovi i pojedinci sa područja Konavala kreću sa Prevlake u 08.00 sati. župljani im se pridružuju u Kuparima i zajedno dolaze na Pile gdje se od 09.00 sati okuljaju svi motoristi. Polazak sa Pila je u 09.30 sati. Vozi se magistralom do Splita pa preko Sinja do Knina gdje je večera i noćenje.
subota 02.05.
Vozi se od Knina preko Karlovca do Siska. Noćenje u Sisku na otvorenom.
nedjelja 03.05.
U ranim jutarnjim satima polazak iz Siska autoputem do Vukovara gdje se očekuje dolazak oko 11.00 sati. U Vukovaru se posjećuje Ovčara, Memorijalno groblje i crkva sv. Filipa i Jakova. U crkvi će se gvardijanu samostana predati prikupljena donacija za obnovu crkve. U večernjim satima na prostoru sportskog aerodroma, a u suradnji sa moto klubom Vukovar, prireðuje se humanitarni moto party na kojem je za sada potvrðen nastup Atomskog skloništa, a pregovara se sa još nekim grupama.
ponedjeljak 04.05.
Tijekom jutra kreće se nazad za Dubrovnik. Pretpostavka je da će većina ići najkraćim putem tj. preko Bosne.

Dodatne informacije:
- u pratnji će biti jedan kamion kao servisno/šlep vozilo.
- kako je vožnja humanitarnog karaktera, za sudjelovanje u vožnji svi sudionici će dobiti narukvicu koja će se simbolično plaćati 50 kn. Novac takoðer ide za obnovu crkve sv. Filipa i Jakova.
- iz ovog razloga neophodno je zaustavljanje na svim mjestima gdje se budu pridruživali novi motoristi.
- mjesta za tankiranje goriva će se točno odrediti, za sada je dogovoreno da se prvi dan tankira u Makarskoj i u Kninu

Ovo su neki do sada dogovoreni detalji, sve nove detalje ćemo objavljivati ovdje i na forumu.