kacigeOdabir, kupnja i registracija motocikla ne znači da smo spremni za cestu. Potrebno je još novca potrošiti, dobro pročitati upustva i pridržavati se istih. Koliko je važno pravilno odabrati motor, toliko je važno i pravilno kupiti zaštitnu opremu. Danas na tržištu ima svakojake opreme: od jeftinih i loših stvari do opreme za profesionalce.
Mi ćemo ovdje pokušati dati neke smjernice, a početi ćemo od najvažnijeg dijela opreme: kacige.

Novi motoristi će pomisliti otprilike ovako: "Izaberem koja mi se sviđa, probam i kupim". Može i tako, ali da ste na ovaj način kupili baš ono što vam odgovara, malo je vjerojatno.

Prvo treba odabrati tip kacige koju želite, ili zavisno od motora koji vozite, što pretpostavljamo da znate. Postoje 3 osnovna tipa kaciga. Može biti integralna kaciga, odnosno klasična zatvorena kaciga. Drugi tip su kacige za moto kros i enduro motore. To su one što imaju "kačket" i štitnik za bradu, ali su bez vizira. Uz njih se obično nose naočale slične skijaškim. Treći tip su otvorene ili jet kacige. Mogu imati i kačket i vizir, ali su dolje otvorene i nemaju štitnik za bradu. Za kacige sa vizirom imajte u vidu da će vam kad tad trebati novi vizir. Postoji i četvrti tip kaciga koji je u biti kombinacija integralne i jet kacige. To su tzv. "flip" kacige kojima se štitnik za bradu preklapa odnosno otvara prema gore tako da se od integralne vrlo lako "pretvori" u jet kacigu.
kacige
Poslije ovoga se odlučujemo za dizajn, boju i najzad probu. Ovo je veoma, veoma važan momenat. Prilikom probe zakopčajte kacigu i probajte vrtiti glavom lijevo-desno. Kaciga ne smije imati slobodnog hoda oko vaše glave i skoro da se ne smije micati prilikom ovog testa. Prvi utisak će biti da vam je mala. Unutrašnja obloga mora malo teže stezati glavu i lice, ali ne toliko da vas iritira. Unutrašnjost je obložena stiroporom koji je presvučen specijalnim materijalom zaljepljenim na veoma tanak  sloj spužve. S vremenom će se stiropor deformirati i kaciga će postati udobnija. Veličina se određuje prema opsegu glave i to 1cm iznad obrva tako da uglavnom svi proizvođači imaju iste mjere za svoje veličine. Težina je jedan od važnijih faktora. Samo 100 grama na glavi se tokom dužeg puta i te kako osjeti.

Oni koji žele imati vizir u boji trebaju znati da ti viziri imaju efekat sunčanih naočala. Znači nisu dobri za vožnju noću. Zato obavezno zadržite i obični vizir, a prodavača pitajte kako se mijenja.

Malo motorista zna da je zakonom točno propisano kakva kaciga treba biti i koje norme treba zadovoljavati da bi se mogla nositi u prometu. "Naredba o holologaciji zaštitnih kaciga i njihovih vidnika za vozače i suvozače motocikala i mopeda" točno do u detalje definira kako kaciga treba izgledati i koje sve zahtjeve mora zadovoljavati. Na žalost ova Naredba se slabo provodi tako da imamo cijelo šarenilo raznoraznih improvizacija koje bi trebale "zaštititi" motoriste u slučaju nezgode.

Održavanje kaciga je prilično jednostavno. Materijal od koga su kacige napravljene veoma je otporan na udare, ali je kemijski veoma osjetljiv. Ne lijepite naljepnice na njih i ne bojajte ih. Kacigu čistite sredstvom koje je namjenjeno za to ili blagim sapunom za ruke i toplom vodom. Obično je i mlaka voda sasvim dovoljna. Isto važi i za vizir. Perite rukom ili pamučnom krpom. Ne koristite krpe za suđe, a naročito ne oštre spužve, jer će ih izgrebati. Za vizir se može koristiti i sredstvo za čišćenje naočala ili leća, ali SAMO ono koje se može koristiti i za plastična "stakla" i leće. Poslije pranja osušite pamučnom ili nježnom frotirnom krpom.

Prije čišćenja unutrašnjosti, pretpostavlja se da ste završili vožnju za taj dan. Unutrašnost kacige je prvo potrebno očistiti od kose. Fenomenalno sredstvo za to je ljepljiva traka (ona široka). Kada to završite, blago navlaženom krpom obrišite unutrašnju oblogu. Obloga se na nekim kacigama može i jednostavno izvaditi.   Trajanje jedne kacige je 4-5 godina. Dolazi do starenja materijala i kaciga više nije sigurna kao prije. Ukoliko ste udarili kacigu, kupite novu. Vanjska školjka i ne mora biti oštećena, ali unutrašnja od stiropora se neće vratiti u prvobitni oblik
U slijedećem nastavku ćemo nastaviti o ostalim djelovima opreme.

Administrator, Doktor i F6